Кандидати

Уколико сте млађи од 30 година, имате стечено средње или високо образовање и уколико сте без радног искуства, односно са мање од шест месеци радног искуства стеченог на пословима у оквиру нивоа образовања са којим конкуришете и немате положен стручни испит – Програм „Моја прва плата” идеална је шанса за вас!

Током девет месеци оспособљавања за рад стећи ћете прва радна искуства, применити стечена знања, развити нове вештине и унапредити радне навике.

Учешће у Програму „Моја прва плата” отвара вам могућност за улазак у жељену компанију и прилику да по завршеном оспособљавању добијете први уговор о раду. Ово може бити ваша „пречица за посао”, јер искуства многих указују да је најтеже добити први посао.

Ваше оспособљавање за рад биће спроведено по утврђеном програму уз ментора који врши надзор и пружа подршку. По завршетку добићете потврду о обављеном оспособљавању на конкретним пословима, која повећава шансу да добијете запослење.

Пратите отворене радне позиције на овом порталу и искористите прилику за успешан почетак радне каријере.

Пријављивање кандидата за Програм почиње 13. новембра 2023. године и траје до 06. децембра 2023. године, а оспособљавање за рад почиње у јануару 2024. године.

Детаљније услове Програма можете погледати у Јавном позиву Националне службе за запошљавање,

Кандидати који су се пријавили прошле године и нису изабрани за учешће у Програму, а желе да учествују и ове и испуњавају услове, користиће претходно креиране налоге на Порталу за електронску идентификацију – еИД-ју, приступаће директно порталу Моја прва плата и креирати свој нови профил. Сви остали ће морати прво да креирају налог на Порталу за електронску идентификацију – еИД-ју, па потом да се пријаве на портал Моја прва плата.

Више о регистрацији и пријави кандидата можете видети у Упутству.

Одговоре на најчешће постављана питања можете видети ОВДЕ

Врх стране