Послодавци

Програм ,,Моја прва плата“ даје прилику младима да стекну своја прва радна искуства, знања и вештине којима се повећавају њихове могућности за запослење, док истовремено доприноси решавању проблема недостатка стручног кадра са којим се суочавају послодавци.

Програм се обраћа друштвено одговорним послодавцима – онима који верују да младим људима треба дати шансу и који су спремни да осмисле и спроведу квалитетан план оспособљавања младих за рад на конкретним пословима.

Уколико постоје радна места (позиције) за која тешко налазите кадрове, имате повећани обим посла или планирате повећање, а потребни су вам нови кадрови, или ако желите да подмладите свој тим – прави је тренутак да се укључите у Програм „Моја прва плата”.

Учешћем у Програму:

-Добијате прилику да изаберете кандидате које ћете оспособљавати за рад у складу са вашим потребама, а трошкове њиховог увођења у посао сносиће Национална служба за запошљавање.

-Смањујете трошкове одабира будућих кадрова, јер ће вам портал омогућити повезивање само са оним кандидатима који својом биографијом одговарају опису послова које сте навели у отвореним позицијама.

-Имате могућност да инвестирате у развој кадрова, да без већих напора подмладите свој колектив, да унесете креативне и иновативне снагу и енергију у постојећи тим.

Програм се реализује без обавезе заснивања радног односа. По истеку оспособљавања за рад сами одлучујете да ли ћете засновати радни однос са кандидатима који су код вас обавили или обављају праксу.

Подржите овај Програм, обезбедите појачање свом тиму и имајте у виду да нечији CV почиње баш од вас!

Текст јавног позива за реализацију Програма „Моја прва плата” можете погледати ОВДЕ.

Тројни уговор који се потписује између послодавца, кандидата и Националне службе за запошљавање можете преузети ОВДЕ.

Обавештење у вези са исплатом додатних средстава кандидату можете преузети ОВДЕ.

Пример обрачуна пореза на додатна давања послодавца кандидатима можете преузети ОВДЕ.

Послодавци који су током реализације претходног Програма извршили регистрацију на порталу Моја прва плата могу директно приступити Уређивању свог профилу претходно креираним налозима. Након потврде основних података биће омогућено оглашавање и уређивање позиција. Потребно је посебно обратити пажњу на корисничке налоге Овлашћених лица, да ли су претходно креирана и даље актуелна или је потребно извршити измену (деактивација и додељивање нових).

Упутство за послодавце можете преузети ОВДЕ.

Одговоре на најчешће постављана питања можете видети ОВДЕ.

Врх стране